- 300 g gemengde paddenstoelen
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2-3 takjes tijm, alleen de blaadjes
- 2 paddenstoelen- of groentebouillontabletten
- 8 sneetjes volkoren brood
- 4 plakjes belegen kaas 30+
- 50 g walnoten
- 1 kleine prei, in ragfijne ringetjes
- tosti-apparaat of contactgrill
- Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier. Snijd of scheur de paddenstoelen in stukjes.
- Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de paddenstoelen met de knoflook en de tijmblaadjes 4 min. Voeg 1 liter water en de bouillontabletten toe en breng tegen de kook.
- Draai het vuur laag en laat de bouillon 10 min. zachtjes trekken. Maak intussen de tosti's: beleg 4 sneden brood met de kaas en de walnoten. Dek de kaas af met de andere 4 sneden brood en bak er in een tosti-apparaat of contactgrill 4 goudbruine tosti's van.
- Voeg de prei toe aan de bouillon (en breng eventueel op smaak met peper). Verdeel de bouillon over 4 soepkommen en geef de walnoottosti's erbij.
Bereiding: 25 minuten
Per persoon: 360 kcal / 17 g vet / 18 g eiwit / 30 g koolhydraten
Prijs per persoon: €2,25
Variatietip
Voeg voor een feestelijk voorgerecht een scheutje madeira of droge witte wijn aan de bouillon toe.
Meer herfstrecepten
Een heerlijk herfst ontbijtrecept voor 4 personen.
Een heerlijk herfsttussendoortjes voor onderweg
Proef de herfst op je bord met deze heerlijke pompoenstamppot