Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Soepen

Recept: paddenstoelenbouillon met walnoottosti (VEGA)

Lunch: paddenstoelenbouillon met walnoottosti herfstrecept Gezond Idee Maastricht UMC+
Vegetarisch lunchgerecht, 4 personen

  • 300 g gemengde paddenstoelen
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2-3 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 2 paddenstoelen- of groentebouillontabletten
  • 8 sneetjes volkoren brood
  • 4 plakjes belegen kaas 30+
  • 50 g walnoten
  • 1 kleine prei, in ragfijne ringetjes
    - tosti-apparaat of contactgrill
  1. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier. Snijd of scheur de paddenstoelen in stukjes.
  2. Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de paddenstoelen met de knoflook en de tijmblaadjes 4 min. Voeg 1 liter water en de bouillontabletten toe en breng tegen de kook.
  3. Draai het vuur laag en laat de bouillon 10 min. zachtjes trekken. Maak intussen de tosti's: beleg 4 sneden brood met de kaas en de walnoten. Dek de kaas af met de andere 4 sneden brood en bak er in een tosti-apparaat of contactgrill 4 goudbruine tosti's van.
  4. Voeg de prei toe aan de bouillon (en breng eventueel op smaak met peper). Verdeel de bouillon over 4 soepkommen en geef de walnoottosti's erbij.

Bereiding: 25 minuten

Per persoon: 360 kcal / 17 g vet / 18 g eiwit / 30 g koolhydraten
Prijs per persoon: €2,25

Variatietip

Voeg voor een feestelijk voorgerecht een scheutje madeira of droge witte wijn aan de bouillon toe.

Meer herfstrecepten

Havermout-yoghurtswirl met frambozen
Een heerlijk herfst ontbijtrecept voor 4 personen.

 

 

 

 

Volkoren appel-perenbolletjes
Een heerlijk herfsttussendoortjes voor onderweg

 

 

 

 

Mediterrane pompoenstamppot met runderworstjes
Proef de herfst op je bord met deze heerlijke pompoenstamppot

 

 

 

 

Sluit de enquête