- 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
- 500 g cherrytomaatjes
- 4 el olijfolie
- 1 tl gedroogde oregano
- 400 g kipfilet
- 200 ml halfvolle melk
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 150 g rucola
- ovenschaal, pureestamper
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 min. gaar.
- Halveer de tomaatjes en leg ze in de ovenschaal. Besprenkel de tomaatjes met 2 el olijfolie en bestrooi ze met de oregano. Rooster de tomaatjes in de voorverwarmde oven in 15 min. zacht en sappig.
- Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bak in 12 min. goudbruin en gaar. Verwarm in een steelpan de melk met de knoflook.
- Giet de aardappelen af. Stamp ze met de knoflookmelk tot een smeuïge stamppot. Stamp er de rucola door. Schep de tomaatjes erdoor en breng op smaak met peper.
- Schep de stamppot op 4 borden en leg er de kipfilet bij.
Bereiding: 30 minuten
Oven: 15 minuten
Per persoon: 598 kcal, 13 gram vet, 35 gram eiwit, 78 gram koolhydraten, 98 mg Natrium en 10 gram vezels
Tip
Ook lekker met gebakken zalm- of kabeljauwfilet.