Hoofdgerechten

Rucolastamppot met geroosterde tomaatjes en kipfilet

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 400 g kipfilet
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 150 g rucola
  • ovenschaal, pureestamper

 

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 min. gaar.
  2. Halveer de tomaatjes en leg ze in de ovenschaal. Besprenkel de tomaatjes met 2 el olijfolie en bestrooi ze met de oregano. Rooster de tomaatjes in de voorverwarmde oven in 15 min. zacht en sappig.
  3. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bak in 12 min. goudbruin en gaar. Verwarm in een steelpan de melk met de knoflook.
  4. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de knoflookmelk tot een smeuïge stamppot. Stamp er de rucola door. Schep de tomaatjes erdoor en breng op smaak met peper.
  5. Schep de stamppot op 4 borden en leg er de kipfilet bij.

Bereiding: 30 minuten
Oven: 15 minuten

Per persoon: 598 kcal, 13 gram vet, 35 gram eiwit, 78 gram koolhydraten, 98 mg Natrium en 10 gram vezels

Tip 

Ook lekker met gebakken zalm- of kabeljauwfilet.

Aanmelden nieuwsbrief