Vegetarisch tussendoortje voor 4 personen
- 6 perssinaasappels
- 400 ml rodebietensap
- 4 flinke bollen yoghurtijs
- staafmixer of blender
Halveer de sinaasappels en pers ze uit. Meet 300 ml sap af. Doe het sinaasappelsap met het bietensap en het yoghurtijs in een hoge maatbeker of blender. Pureer tot een romige shake. Schenk de shake in 4 glazen en steek er een dik rietje in.
Bereiding: 10 minuten
Per persoon: 172 kcal / 6 g vet / 3 g eiwit / 27 g koolhydraten / 58 mg natrium / 0,5 g vezels
Garneertip
Leg een spiesje met stukjes sinaasappel en rode biet op de glazen!
Dol op rode bieten? Probeer dan ook eens deze rode-bietrisotto met waterkers en geroosterde noten
Beter sporten door rode bieten
Meer slimme recepten voor sporters
