Spinazie-aspergequiche met mozzarella (VEGA)

Spinazie-aspergequiche met mozzarella
Foto Studio Philippi
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
  • 500 g witte asperges
  • 6 plakjes hartige taartdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 el olijfolie
  • 300 g spinazie
  • 3 eieren
  • 1 bekertje crème fraîche light (125 g)
  • 75 g geraspte mozzarella kaas
  • 2 takjes basilicum, alleen de blaadjes
  • ingevette quiche- of lage taartvorm (24 cm ø) 
  1. Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde weg. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm. Kook de asperges in 12-15 min. beetgaar.
  2. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed de quichevorm met het deeg. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
  3. Klop de eieren los met de crème fraîche en de kaas. Voeg peper naar smaak toe.
  4. Verdeel de spinazie met de asperges en de basilicum over de deegbodem. Schenk er het ei-roommengsel over.
  5. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar.

Bereiding: 25 minuten
Oven: 30-35 minuten

 

Per persoon: 500 kcal, 31 gram vet, 17 gram eiwit, 35 gram koolhydraten, 660 mg Natrium en 4,5 gram vezels

Tip

Neem voor een quiche hartig taartdeeg, dat bevat veel minder vet dan bladerdeeg en zorgt voor een stevige bodem en volle smaak.

Gezond idee: in een quiche kun je veel heerlijke groenten stoppen!

Sluit de enquête