- 500 g sushirijst
- 75 ml rijstazijn
- 2 tl suiker
- 4 eieren
- 2 el zonnebloemolie
- 6 norivellen
- restje groenten (zie tip)
- 100 g (baby)spinazie
- 4 el sojasaus met minder zout en ingelegde gember, om te serveren
- sushimatje
- Breng de rijst met 700 ml water aan de kook en laat 10 min. afgedekt koken. Neem de pan van het vuur en laat de rijst 15 min. afgedekt staan. Spreid de rijst uit op een platte schaal en laat verder afkoelen.
- Klop intussen de eieren los met peper naar smaak. Verhit in een koekenpan de olie. Schenk het eimengsel in de pan en bak de omelet in 2-3 min. goudbruin en gaar. Laat de omelet op een bord glijden en snijd in reepjes.
- Verwarm de rijstazijn met de suiker. Meng de marinade door de rijst. Verdeel de rijst in een gelijkmatige laag over de norivellen; laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij. Verdeel er in een baan de groenten, reepjes omelet en wat spinazieblaadjes over. Rol de sushirol met behulp van het sushimatje strak op. Maak zo nog 2 rollen.
- Snijd de sushirollen in plakjes. Serveer de sushi met de sojasaus en ingelegde gember.
Bereiding: 45 minuten
Per persoon: 630 kcal / 11 gram vet / 19 gram eiwit / 110 gram koolhydraten / 346 mg natrium / 5,5 gram vezels
Tip
Bewaar op doordeweekse dagen de restjes groenten en gebruik ze als vulling voor deze sushi of een heerlijke groentetosti in het weekend. Bijv. geroosterde pompoen of zoete aardappel, gegrilde paprika en gekookte rode biet. Ook lekker: reepjes komkommer of avocado.
Vegan tip
Vervang voor veganistische sushi het ei door extra groenten.