Hoofdgerecht voor 4 personen
- 3 el olijfolie
- 1 aubergine, in blokjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 4 zongedroogde tomaten in olie (pot), in reepjes
- 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
- 500 ml groentebouillon
- 1 blik linzen (400 ml), uitgelekt
- 8 sneden volkoren brood
- 2 el zuivelspread light bieslook
- 1 avocado
- 100 g kipfilet (vleeswaren)
- 1 bosje platte peterselie, grofgehakt
- staafmixer
- Verhit in een soeppan 2 el olijfolie. Bak de aubergine in 3 min. bruin aan. Pureer intussen met de staafmixer de knoflook met de tomaten tot een fijne puree.
- Schep de aubergine uit de pan. Schenk de laatste el olie in de pan. Fruit de tomatenpuree 1 min. Voeg de blikken tomaat en de bouillon toe en breng tegen de kook. Kook de soep 5 min zachtjes. Rooster het brood licht.
- Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de aubergine en de linzen toe en verwarm de soep nog 5 min.
- Besmeer 4 sneden brood met de zuivelspread. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Beleg de zuivelspread met de avocado en kipfilet. Dek de sandwiches af met de laatste 4 sneden brood en snijd schuin door.
- Breng de soep op smaak met peper en schep in 4 kommen. Bestrooi met de peterselie en serveer met de kipsandwiches.
Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 532,5 kcal / 19,6 gram vet / 23,6 gram eiwit / 57,9 gram koolhydraten / 1393 mg natrium / 15 gram vezels
Variatietip
Vervang de helft van de kipfilet door dungesneden jongbelegen 30+ kaas.
Gezond idee: 1x per week peulvruchten