Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
- 300 g zilvervliesrijst
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl gemalen komijn
- 300 g vegetarisch gehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
- 200 g rode kidneybonen (uit blik), afgespoeld en uitgelekt
- 200 g kapucijners (uit blik), afgespoeld en uitgelekt
- 1 takje munt
- 150 g Griekse yoghurt 0%
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de komijn toe en bak 1 min. mee.
- Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul en bruin. Voeg de paprika toe en bak nog 2 min.
- Schenk de blikken gepelde tomaat in de pan. Druk de tomaten met een spatel klein. Breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en stoof de chili 10 min. zachtjes. Voeg de bonen toe en verwarm nog 3-4 min. Breng op smaak met peper.
- Hak de blaadjes van het takje munt fijn. Roer de munt door de yoghurt. Schep de rijst op 4 borden en verdeel er de chili over. Serveer met de muntyoghurt.
Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 650 kcal / 16 gram vet / 32 gram eiwit / 86 gram koolhydraten / 774 mg natrium / 17 gram vezels
Variatietip
Vervang de kapucijners door kikkererwten of linzen.