Venkel-spinaziequiche met verse geitenkaas en hazelnoten

Venkel-spinaziequiche met verse geitenkaas en hazelnoten
Hoofdgerecht voor 4 personen 
  • 650 g venkel
  • 50 g hazelnoten
  • 1 el olijfolie
  • 300 g spinazie, gewassen
  • 1 rol (volkoren) pizzadeeg (uit de koeling, 385 g)
  • 150 g verse geitenkaas
  • 4 eieren
  • 125 ml halfvolle melk
  • - quichevorm (24 cm ø)

 

  1. Maak de venkel schoon en snijd in partjes van 3-4 cm. Kook de venkel in 12-15 min. beetgaar.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Hak de hazelnoten grof. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de hazelnoten in 3-4 min. goudbruin. Voeg de spinazie in porties aan de noten toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
  3. Rol het pizzadeeg uit. Haal het bakpapier van het deeg en leg in de quichevorm. Bekleed de vorm ook met het deeg. Snijd overhangend deeg weg (zie tip) of vouw het terug.
  4. Verdeel de venkel en de spinazie met de hazelnoten over de quichebodem. Verdeel de geitenkaas in kleine stukjes en stop tussen de groenten. Klop de eieren los met de melk en peper naar smaak. Schenk het eimengsel over de groenten.
  5. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Bereiding: 25 minuten
Oven: 35-40 minuten

Per persoon: 570 kcal, 25 gram vet, 30 gram eiwit, 48 gram koolhydraten, 575 mg Natrium en 10 gram vezels

Tip 

Snijd de restjes deeg in stukjes en bestrijk ze dun met olijfolie. Bak de deegstukjes in de voorverwarmde oven in zo’n 10 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze al borrelhapje met tomatenpesto om te dippen.

 

Sluit de enquête