Hoofdgerechten
Visnasi met garnalen
- 300 g zilvervliesrijst
- 4 el wokolie
- 350 g pangasiusfilet, in reepjes
- 1.5 ui, gesnipperd
- 2 stuks prei, in ringen
- 1 rode paprika, in blokjes
- 100 g doperwten ( diepries)
- 250 g champignons, in plakjes
- ½ tl gemalen komijn
- 100 g roze garnalen
- 2 el ketjap (natrium-arm, zonder toegevoegd zout)
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar. Verhit in een wok 2 el olie. Bak de visreepjes 2 min. op hoog vuur en schep ze uit de pan.
- Schenk de laatste 2 el olie in de wok. Bak de ui en prei al omscheppend 2 min. Voeg de paprika, champignons en doperwten toe en bak nog 4 min. op hoog vuur.
- Schep de komijn, de visreepjes en de garnalen erdoor en bak nog 1 min. op hoog vuur.
- Breng de nasi op smaak met de ketjap en peper, en schep op 4 borden.
Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 543 kcal / 14,3 gram vet / 30,25 gram eiwit / 69,5 gram koolhydraten / 196 mg natrium / 7,8 gram vezels
Serveertip
Lekker met sambal.
Vegatip
Vervang de garnalen door 3 in partjes gesneden gekookte eieren.
Gezond idee: makkelijke nasi met veel groenten en vis (eiwitrijk)