Hoofdgerechten

Visnasi met garnalen

Foto studio PhilippiHoofdgerecht voor 4 personen

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 4 el wokolie
  • 350 g pangasiusfilet, in reepjes
  • 1.5 ui, gesnipperd
  • 2 stuks prei, in ringen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 100 g doperwten ( diepries)
  • 250 g champignons, in plakjes
  • ½ tl gemalen komijn
  • 100 g roze garnalen
  • 2 el ketjap (natrium-arm, zonder toegevoegd zout)
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar. Verhit in een wok 2 el olie. Bak de visreepjes 2 min. op hoog vuur en schep ze uit de pan.
  2. Schenk de laatste 2 el olie in de wok. Bak de ui en prei al omscheppend 2 min. Voeg de paprika, champignons en doperwten toe en bak nog 4 min. op hoog vuur.
  3. Schep de komijn, de visreepjes en de garnalen erdoor en bak nog 1 min. op hoog vuur.
  4. Breng de nasi op smaak met de ketjap en peper, en schep op 4 borden.

Bereiding: 30 minuten

Per persoon: 543 kcal / 14,3 gram vet / 30,25 gram eiwit / 69,5 gram koolhydraten / 196 mg natrium / 7,8 gram vezels

Serveertip

Lekker met sambal.

Vegatip

Vervang de garnalen door 3 in partjes gesneden gekookte eieren.

Gezond idee: makkelijke nasi met veel groenten en vis (eiwitrijk)

Aanmelden nieuwsbrief