Volkoren vislasagne met spinazie

vislasagne
Hoofdgerecht voor 4 personen
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1,2 l gezeefde tomaten
  • 600 g spinazie
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 300 g kabeljauw-, pangasius- of schelvisfilet, in reepjes
  • 12 volkoren lasagnebladen (250 g)
  • 100 g geraspte jongbelegen 30+kaas
  • ovenschaal (20 x 30 cm) 
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee.
  2. Schenk de gezeefde tomaten erbij en kook de lasagnesaus 8 min. zachtjes. Verhit intussen in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Breng de tomatensaus op smaak met de oregano, peper en een beetje zout.
  3. Schenk 1/5 van de saus op de bodem van de ovenschaal. Leg er 3 lasagnebladen op. Verdeel ¼ van de spinazie en visreepjes over de lasagnebladen en schenk er weer 1/5 van de saus op. Herhaal dit met de rest van de lasagnebladen, spinazie en visreepjes. Bestrooi de bovenste laag met de kaas.
  4. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 30-40 min. goudbruin en gaar.

Bereiding: 20 minuten
Oven: 30-40 minuten

Per persoon: 600 kcal / 18 g vet / 39 g eiwit / 63 g koolhydraten / 656 mg natrium / 14 g vezels

Slanktip

Vervang de helft van de kaas door 3 el volkoren paneermeel.

Sluit de enquête