- 4 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1,2 l gezeefde tomaten
- 600 g spinazie
- 2 tl gedroogde oregano
- 300 g kabeljauw-, pangasius- of schelvisfilet, in reepjes
- 12 volkoren lasagnebladen (250 g)
- 100 g geraspte jongbelegen 30+kaas
- ovenschaal (20 x 30 cm)
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee.
- Schenk de gezeefde tomaten erbij en kook de lasagnesaus 8 min. zachtjes. Verhit intussen in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Breng de tomatensaus op smaak met de oregano, peper en een beetje zout.
- Schenk 1/5 van de saus op de bodem van de ovenschaal. Leg er 3 lasagnebladen op. Verdeel ¼ van de spinazie en visreepjes over de lasagnebladen en schenk er weer 1/5 van de saus op. Herhaal dit met de rest van de lasagnebladen, spinazie en visreepjes. Bestrooi de bovenste laag met de kaas.
- Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 30-40 min. goudbruin en gaar.
Bereiding: 20 minuten
Oven: 30-40 minuten
Per persoon: 600 kcal / 18 g vet / 39 g eiwit / 63 g koolhydraten / 656 mg natrium / 14 g vezels
Slanktip
Vervang de helft van de kaas door 3 el volkoren paneermeel.