- 400 g zalmfilet zonder huid
- 1 ei
- 50 g volkoren bloem
- 3 takjes dille, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 300 g rauwkost (koelvers)
- 2 el halvanaise
- 4 volkoren broodjes
- 2 el barbecuesaus
- 2 tomaten, in plakjes
- 1 rode ui, in ringen
- - keukenmachine (of staafmixer met hakmolen)
- Maal in de keukenmachine of in porties in de hakmolen de zalmfilet fijn. Doe het zalmgehakt in een kom en meng er het ei en de bloem door. Breng op smaak met de dille, peper.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Schep met twee vochtige lepels ¼ van het gehakt in de pan en druk met de achterkant van de lepel tot een platte burger. Schep zo nog 3 zalmburgers in de pan. Bak de zalmburgers in 6-8 min. per kant bruin en gaar.
- Meng de rauwkost met de halvanaise en peper naar smaak. Snijd de broodjes open en schep wat rauwkostsalade op de onderste helft van de broodjes.
- Leg de zalmburgers op de salade. Verdeel de barbecuesaus, de tomaat en de uiringen erover en dek af met de bovenste helften van de broodjes.
- Zet de zalmburgers op 4 borden en serveer met de rest van de rauwkostsalade.
Bereiding: 25 minuten
Per persoon: 485 kcal / 24 gram vet / 30 gram eiwit / 36 gram koolhydraten / 411 mg natrium / 6,5 gram vezels.
Tip
Meng voor een Mediterraan tintje wat fijngehakte basilicum door de rauwkostsalade.