Salades, voorgerechten & bijgerechten

Bruschetta met peer en parmaham

Voorgerecht voor 4 personen 

  • 8 volkoren plakjes (desem)stokbrood
  • 1 sappige handpeer
  • 1 teen knoflook, gehalveerd
  • 4 plakjes parmaham, in de lengte gescheurd
  • handvol rucola
  • 1 el ongezouten amandelen, grofgehakt
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie extra vierge
  • broodrooster of grillpan

Bereiden

  1. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of grillpan goudbruin en krokant. Halveer intussen de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes.
  2. Wrijf het geroosterde brood in met het snijvlak van de knoflook en leg de bruschette op 4 borden.
  3. Beleg de bruschette met de peer en parmaham. Bestrooi met de rucola en de amandelen. Schaaf er wat Parmezaanse kaas over en besprenkel desgewenst met een beetje extra vierge olijfolie.

Bereiden: 15 minuten

Per persoon: 130 kcal / 5 g vet / 7 g eiwit / 13 g koolhydraten / 330 mg natrium / 2 g vezels
Prijs per persoon: € 1,25

Variatietip Vervang de parmaham door gerookte makreelfilet.

Vegavariant
Liever geen vlees? Maak dan de vegetarische variant van dit recept bruschetta met peer en Hollandse blauwaderkaas