Bospeenamandelsoep met spicy honingamandelen (VEGA)

Vegetarisch lunch- of voorgerecht voor 4 personen

  • 1 bos bospeen
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 groentebouillontablet
  • 75 g ongezouten amandelen
  • 2 tl vloeibare honing
  • ½ tl gedroogde chilivlokken
  • 250 ml ongezoete amandelmelk
  • staafmixer
  1. Snijd het groene loof van de worteltjes en schrap ze. Snijd de worteltjes in stukken van 2-3 cm.
  2. Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de bospeen toe en bak 1 min. mee zonder te kleuren.
  3. Voeg 1 liter water en het bouillontablet toe en breng aan de kook. Kook de soep in 15 min. zachtjes gaar.
  4. Hak de amandelen grof. Rooster in een droge koekenpan de amandelen mooi bruin. Voeg de honing toe en verwarm tot de honing aan de amandelen ‘plakt’. Bestrooi met de chilivlokken.
  5. Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Voeg de amandelmelk toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper.
  6. Schep de soep in 4 kommen en bestrooi vlak voor serveren met de gekarameliseerde honingamandelen.

Bereiding: 30 minuten

Per persoon: 240 kcal / 17 g vet / 6 g eiwit / 13 g koolhydraten / 545 mg natrium / 5 g vezels
Prijs per persoon: € 0,80

Tip

Hak een handvol van het malse groene loof van de bospeen fijn en bestrooi de soep ermee. Of maak pesto van het peenloof en schep een lepel in de soep

Meer lenterecepten

Meld je aan voor de Gezond Idee nieuwsbrief

 

Bospeenamandelsoep met spicy honingamandelen
Foto Studio Philippi
Sluit de enquête