Raapstelen-kwarkomelet met zoetzure radijsjes (VEGA)

Vegetarisch lunchgerecht voor 4 personen
  • 150 ml wittewijnazijn
  • 3 el suiker
  • 1 bos radijsjes
  • 4 el olijfolie
  • 150 g raapstelen
  • 8 eieren
  • 125 g volle kwark
  1. Breng de wijnazijn met de suiker aan de kook. Laat de suiker zachtjes kokend oplossen. Snijd intussen het groene loof van de radijsjes en maak ze schoon.
  2. Doe de radijsjes in een schone pot en schenk er de zoetzure marinade over. Voeg eventueel een beetje water toe als de radijsjes niet helemaal bedekt zijn. Laat de radijsjes in de marinade afkoelen.
  3. Maak de raapstelen schoon en hak ze grof. Klop de eieren los met de kwark. Voeg peper naar smaak toe.
  4. Verhit in twee koekenpannen de olijfolie. Laat de raapstelen in de warme olie in 2-3 min. slinken. Schenk het eimengsel over de raapstelen en bak de omeletten in 2-3 min. per kant goudbruin en gaar.
  5. Laat de omeletten op een schaal glijden en snijd ze in punten. Serveer met de zoetzure radijsjes.

Bereiding: 30 minuten + afkoelen

Per persoon: 325 kcal / 22 g / vet / 16 g eiwit /15 g koolhydraten / 187 mg natrium / 1 g vezels
Prijs per persoon: € 1,75

Variatietip

Het raapstelenseizoen is kort. Zijn er geen raapstelen? Jonge spinazieblaadjes of rucola zijn ook heerlijk in een omelet.

Meer lenterecepten

Meld je aan voor de Gezond Idee nieuwsbrief

Raapstelen-kwarkomelet met zoetzure radijsjes
Foto Studio Philippi
Sluit de enquête