Eiwitrijke kipquiche met champignons
Lunch of diner, 4 personen
- 200 g kipfilet, in blokjes
- 500 g kastanjechampignons, in stukjes
- 4 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
- 3 eieren
- 200 ml magere yoghurt of melk
- 1 teentje knoflook
- 100 g geraspte jongbelegen kaas 30+
- 3 el verse kruiden (bijv. peterselie, basilicum en/of bieslook), fijngehakt
- ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø)
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de kipfilet en de champignons 5 min. in water met een beetje zout. Bekleed intussen de vorm met het deeg. Giet de kipfilet en de champignons af en laat goed uitlekken.
- Klop de eieren los. Klop er de yoghurt, de knoflook, de kaas, de kruiden en zout en peper naar smaak door. Verdeel de kip en de champignons over de deegbodem. Schenk er het ei-yoghurtmengsel over.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse groene bladsalade.
Bereidingstijd: 20 minuten
Oven: 35 minuten
Per persoon: 320 Kcal / 8 g vet / 30 g eiwit / 8 g koolhydraten
Prijs per persoon: € 2,40
De quiche kan worden ingevroren, maximale houdbaarheid is dan 3 maanden.
Variatietip
Vervang de kipfilet door tonijn of rundergehaktballetjes.

Eiwitrijk ontbijt: havermoutmuffins

Eiwitrijk dessert: kwarktaart met vers fruit
Tip
Kijk voor meer informatie over gezonde voeding ook eens op www.voedingscentrum.nl

Ei

Foto Studio Philippi