Recept: eiwitrijke havermoutmuffins

Ontbijtgerecht of tussendoortje, 12 stuks
  • 250 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 250 ml magere yoghurt
  • 50 g havermout
  • 20 g stevia
  • 75 ml zonnebloemolie

- ingevette muffinvorm (12 holtes)

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Zeef de bloem met de bakpoeder boven een kom.
  3. Voeg de eieren, yoghurt, havermout, stevia, olie en een snufje zout toe. Roer met een vork tot een glad beslag.
  4. Schep het beslag in 12 muffinholtes. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
  5. Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar ze in een gesloten trommel.

Bereidingstijd: 15 minuten
Oven: 20-25 minuten

Per muffin: 170 Kcal / 5 g eiwit / 8 g vet / 19 g koolhydraten
Prijs per stuk: € 0,20

De muffins kunnen worden ingevroren, maximale houdbaarheid is dan 3 maanden.

Variatietip

Schep stukjes fruit (bijv. appel, peer of bessen) of sinaasappelrasp door het beslag.

Eiwitrijk hoofdgerecht: kipquiche met champignons goed voor de spieropbouw

 

 

Eiwitrijke lunch/diner: kipquiche met champignons







 

Eiwitrijk dessert: kwarktaart met vers fruit goed voor de spieropbouw

 

Eiwitrijk toetje: kwarktaart met vers fruit

 

 

 

 

 

 

 

Eiwitrijke tussendoortjes

Aanmelden nieuwsbrief

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eiwitrijke havermoutmuffins
Foto Studio Philippi
Sluit de enquête