Kip-kerriesalade met yoghurt en basilicum

Eiwitrijk tussendoortje voor 4 personen
  • 120 g kipfilet
  • 100 g verse ananas
  • 50 g Griekse yoghurt 0%
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • ½ tl kerrie
  • 1 takje basilicum, fijngehakt
  1. Kook de kipfilet in ruim water in 12 min. gaar. Laat de kipfilet afkoelen en verdeel in stukjes.
  2. Snijd de ananas in kleine stukjes. Doe de yoghurt in een schaal. Schep er de kipfilet, de ananas, de rode ui, de kerrie en de basilicum door.
  3. Breng de kipsalade op smaak met peper en schep op 4 borden.

Bereiding: 20 minuten + afkoelen

Per persoon: 93 kcal / 2 g vet / 14 g eiwit / 5 g koolhydraten / 23 mg natrium / 1 g vezels
Prijs per persoon: €0,75

Variatietips

  • Extra romig? Vervang 1 el yoghurt door yogonaise.
  • Extra pit? Meng ook een ½ geraspt teentje knoflook door de yoghurt.
  • Vegetarisch? Vervang de kipfilet door vegetarische kipstukjes, die je in een beetje olijfolie goudbruin en knapperig bakt.

Serveertip

Serveer de kipsalade op een beetje veldsla of rucola. Ook lekker in een knapperig blad kropsla die je oprolt als wrap of op een volkoren cracker.

Meer eiwitrijke tussendoortjes

Ook eiwitrijk

Ook interessant

Meld je aan voor de Gezond Idee nieuwsbrief

Kip-kerriesalade met yoghurt en basilicum
Foto Studio Philippi
Sluit de enquête