Kokosbouillon met zalm en paksoi

Eiwitrijk tussendoortje voor 4 personen
  • ½ groentebouillontablet (gebruik een bouillontablet voor 1 liter bouillon)
  • 125 g zalmfilet zonder huid
  • 2 stelen paksoi, in dunne stelen
  • 1 rode paprika
  • 200 ml kokosmelk light
  • 4 takjes koriander
  1. Breng 500 ml water met het halve groentebouillontablet aan de kook. Laat het tablet oplossen. Snijd intussen de zalmfilet in dunne plakjes. Snijd ook de paksoi en de paprika in dunne reepjes.
  2. Voeg de kokosmelk toe met de groenten en de zalmfilet en verwarm de bouillon nog 2 min.
  3. Breng de bouillon op smaak met peper en schep in 4 kommetjes. Bestrooi met de koriander.

Bereiding: 15 minuten

Per persoon: 97 kcal / 7 g vet / 7 g eiwit / 2 g koolhydraten / 270 mg natrium / 1 g vezels
Prijs per persoon: €1,25

Variatietips

  • Vervang de zalmfilet door reepjes kabeljauwfilet of gekookte ham.
  • Vegetarisch? Kikkererwten zijn lekker voor een vegetarische soep.
  • In plaats van paksoi zijn peultjes, knapperige doperwten of een handje spinazie ook heerlijk.
  • De soep is ook lekker met wat sojasaus (met minder zout!).

Meer eiwitrijke tussendoortjes

Ook eiwitrijk

Ook interessant

Meld je aan voor de Gezond Idee nieuwsbrief

Kokosbouillon met zalm en paksoi
Foto Studio Philippi
Sluit de enquête