Pollo tonnato
Lunchgerecht voor 4 personen

  • 1 el olijfolie
  • 2 kipfilets van 150 gram elk
  • 1 blikje tonijn in olijfolie (185 g), uitgelekt
  • 1 ansjovisfilet (blikje)
  • 2 el halvanaise
  • 3 el droge witte wijn
  • 25 g rucola
  • 2 tl kappertjes
  • keukenmachine of staafmixer

 

  1. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bestrooi de kipfilets met peper en bak ze in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Neem de kip uit de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Pureer intussen de tonijn met de ansjovis, de halvanaise en de wijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Breng de tonijndressing op smaak met peper.
  3. Snijd de kipfilets in dunne plakjes. Besmeer 4 borden met elk 1 eetlepel tonijndressing. Leg de plakjes kipfilet er losjes op.
  4. Verdeel de rucola en de kappertjes over de kipfilet en bestrooi met peper naar smaak.

Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 200 kcal / 12 gram vet / 22 gram eiwit / 0,5 gram koolhydraten / 228 mg natrium / 0,3 gram vezels

Italiaanse klassieker 

Dit gerecht met kip (pollo) is een heerlijke variant op de Italiaanse klassieker 'vitello tonnato': kalfsvlees met tonijndressing. Lekker als lunchgerecht, maar ook als voorgerecht of licht hoofdgerecht met gegrilde groenten.

Vegatip

Vervang voor tafelgenoten die liever geen vlees eten de kipfilet door gegrilde plakjes courgette.

Lactosevrij 

Vervang de mayonaise door lactosevrije roomkaas.

Tonijndressing 

De rest van de tonijndressing blijft afgedekt nog 2-3 dagen goed in de koelkast. 

Sluit de enquête