Een vezelrijk recept voor een gezonde darmwerking
Vegetarisch hoofdgerecht, lunch of diner voor 4 personen
- 3 el olijfolie
- 1 aubergine, in blokjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 6 zongedroogde tomaten in olie (pot), in reepjes
- 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
- 500 ml groentebouillon
- 1 blik linzen (400 ml), uitgelekt
- 2-3 tl harissa
- 1 bosje platte peterselie, grof gehakt
- staafmixer
Bereiding: 20 minuten
- Verhit in een soeppan 2 el olijfolie. Bak de aubergine in 3 min. bruin aan. Pureer intussen met de staafmixer de knoflook met de tomaten tot een fijne puree.
- Schep de aubergine uit de pan. Schenk de laatste el olie in de pan. Fruit de tomatenpuree 1 min. Voeg de blikken tomaat en de bouillon toe en breng tegen de kook. Kook de soep 5 min zachtjes.
- Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de aubergine en de linzen toe en verwarm de soep nog 5 min. Voeg harissa naar smaak toe.
- Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de peterselie.
Per persoon: 250 Kcal / 10 g vet / 12 g eiwit / 23 g koolhydraten (8 g vezels)
Prijs per persoon: € 1,40
Variatietip
Harissa is een pittige mediterrane pasta op basis van rode pepers. Harissa is verkrijgbaar bij grotere supermarkten en Marokkaanse winkels. Vervang harissa eventueel door sambal. Ook lekker op sandwiches, in pastasauzen en marinades.
Een vezelrijk ontbijtrecept voor een gezonde darmwerking: Vezelrijke havermoutyoghurt met fruit en noten
Vezelrijk lunchrecept voor een gezonde darmwerking: volkoren lunchbol met gegrilde groenten en kaas