Recept: volkoren speltkruidnoten met chocolade & alcoholvrije mandarijnglühwein

sinterklaasrecept kruidnoten
Tussendoortje voor 6 glazen en ca. 125 kruidnoten
  • 250 g volkoren speltmeel
  • 8 g bakpoeder
  • 100 g plantaardige margarine (zoutarm)
  • 75 g donkere basterdsuiker
  • 4 tl koek- en speculaaskruiden
  • 75 ml halfvolle melk
  • 50 g pure chocolade (min. 72 % cacao)
  • 1 fles alcoholvrije rode wijn (750 ml)
  • 3 mandarijnen, in partjes
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • keukenmachine of mixer met deeghaken, vershoudfolie, bakplaat bekleed met bakpapier
  1. Kneed in de keukenmachine of met de mixer het speltmeel, het bakpoeder, de margarine, de suiker, de koekkruiden en de melk tot een soepel deeg. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie min. 30 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Rol van het deeg kleine balletjes en leg ze op de bakplaat. Bak de kruidnootjes in de voorverwarmde oven in 15 min. bruin en gaar.
  3. Leg de kruidnoten op een rooster. Smelt in een hittebestendige kom op een pan heet water (= au bain-marie) de chocolade. Versier de kruidnoten met de chocolade en laat de chocolade weer hard worden. 
  4. Verwarm de wijn met het kaneelstokje, de kruidnagels en een stukje mandarijnschil 10 min. zonder te koken. Verdeel de mandarijnen over 6 glazen. Schenk de glühwein door een zeef in de glazen en voeg eventueel nog een beetje suiker naar smaak toe. Serveer de glühwein met 5 kruidnoten per persoon.  

Bereiding: 45 minuten
Wachten: 30 minuten
Oven: 15 minuten

Per glas met 5 kruidnoten : 116Kcal / 4 g vet / 1,5 g eiwit / 17 g koolhydraten / 60 mg Natrium / 1,5 g vezels
Prijs per persoon: € 0,55

Sinterklaasrecepten met mandarijntjes
Meer Sinterklaas-recepten

 

Gezond Idee
Sluit de enquête