4 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
3 eieren
200 ml magere yoghurt of melk
1 teentje knoflook
100 g geraspte jongbelegen kaas 30+
3 el verse kruiden (bijv. peterselie, basilicum en/of bieslook), fijngehakt - ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø)
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de kipfilet en de champignons 5 min. in water met een beetje zout. Bekleed intussen de vorm met het deeg. Giet de kipfilet en de champignons af en laat goed uitlekken.
Klop de eieren los. Klop er de yoghurt, de knoflook, de kaas, de kruiden en zout en peper naar smaak door. Verdeel de kip en de champignons over de deegbodem. Schenk er het ei-yoghurtmengsel over.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse groene bladsalade.
Bereidingstijd: 20 minuten Oven: 35 minuten
Per persoon: 320 Kcal / 8 g vet / 30 g eiwit / 8 g koolhydraten Prijs per persoon: € 2,40
De quiche kan worden ingevroren, maximale houdbaarheid is dan 3 maanden.
Variatietip
Vervang de kipfilet door tonijn of rundergehaktballetjes.
Maastricht UMC+ offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who
may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations,
which may result in incorrect or misleading translations. Maastricht UMC+ is not responsible for any
translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of
or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on
our web site do so at their own risk.