Salades & bijgerechten

Vitamine C-recept: broccolisalade met blauwe bessen en geitenkaas

bijgerecht of vegetarisch lunchgerecht vol vitamine C voor 4 personen

  • 500 g broccoli, in roosjes
  • 1 el pijnboompitten
  • 75 g rucola
  • 125 g blauwe bessen
  • 1 rode ui, in reepjes
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 2-3 tl vloeibare honing
  • 3-4 el olijfolie extra vierge

Vitamine C verlaagt kankerrisico

  1. Kook de broccoli in water met zout in 4-5 min. beetgaar. Giet de broccoli af en spreid uit op een wijde schaal om snel af te koelen tot kamertemperatuur. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten en schud ze op een bord.
  2. Meng in een schaal de rucola met de broccoli, de blauwe bessen en de rode ui. Verkruimel de geitenkaas er grof boven.
  3. Besprenkel de salade met de honing en de olijfolie. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Serveer de salade bij de barbecue of als lunch met ciabatta.

Meer recepten van Gezond Idee

Bereiding: 20 minuten

Per persoon: 915kJ = 218 kcal / 11 g eiwit / 18g vet / 3 g koolhydraten (recept zonder brood)
Prijs per persoon: € 1,95

Bereidingstip

Vitaminen gaan tijdens het snijden en koken verloren. Snijd groenten niet te klein en kook ze kort en in weinig water om zoveel mogelijk vitaminen te behouden. Naast fruit bevatten ook groenten en verse kruiden veel vitamine C.