Feestmenu's & -gerechten

Volkoren wortel-mandarijncake met amandel

Gebak voor 12 personen

  • 200 ml zonnebloemolie
  • 125 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 175 g volkoren meel
  • 5 g bakpoeder
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 175 g winterpeen
  • 3 mandarijnen
  • 40 g amandelschaafsel
  • mixer of keukenmachine, taartvorm (18 x 28 cm), bakpapier

1 Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Klop met de mixer of in de keukenmachine de olie met de suiker, de vanillesuiker en de eieren glad. Klop het meel, de bakpoeder en de speculaaskruiden erdoor.
2 Maak het bakpapier vochtig - zo laat het zich makkelijker plooien - en bekleed de vorm ermee. Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp grof. Boen de mandarijnen schoon en rasp de oranje schil eraf. Schep de wortel met de mandarijnrasp en ¾ van het amandelschaafsel door het beslag.
3 Schep het beslag in de vorm. Schil de mandarijn en haal de partjes los. Druk de partjes mandarijn in het beslag en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.
4 Bak de cake in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar. Laat de cake in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en snijd de cake in 12 mooie stukken.

Bereiding: 20 minuten
Oven: 30-35 minuten

Per persoon: 263 kcal / 18 g vet / 3 g eiwit / 2 g koolhydraten / 20 mg natrium / 2,3 g vezels
Prijs per persoon: € 0,30

Serveertip

Bestrooi de cake met een fijn (thee)zeefje met speculaassuiker: meng 1 tl poedersuiker met ½ tl speculaaskruiden.

Sinterklaasrecept kruidnotenMeer Sinterklaas-recepten

 

 

Aanmelden nieuwsbrief