Soepen

Zoete-aardappel & paprikasoep met garnalen

Hoofdgerecht voor 4 personen 

  • 700 g zoete aardappelen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 rode paprika’s, in reepjes
  • 2 tl kerrie
  • 2 natriumarme groentebouillonblokjes
  • 300 g gekookte garnalen
  • 1 klein volkoren stokbrood
  • staafmixer 
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Verhit in een (soep)pan de olie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee.
  3. Schep de kerrie en de zoete aardappel erdoor. Voeg de bouillonblokjes en 1,5 liter water toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 min. zachtjes tot de zoete aardappel gaar is.
  4. Pureer de soep van het vuur met de staafmixer. Voeg de garnalen toe en breng op smaak met peper.
  5. Schep de soep in 4 kommen en serveer met het stokbrood.  

Bereiding: 25 minuten

Per persoon: 488 kcal / 9 g vet / 22 g eiwit / 75 g koolhydraten / 863 mg natrium / 12 g vezels

Kids tip 

Vervang de garnalen door kleine soepballetjes van rundergehakt en kook ze in de soep in 5 min. zachtjes gaar.

Tip

Soep bevat vaak minder groenten. Eet er daarom een salade bij of eet een extra portie groenten bij je lunch.

Gezond idee: maaltijdsoep met vis en volkoren brood.

Aanmelden nieuwsbrief