Romige ham-groenterolletjes

tussendoortje voor 6 stuks
- 3 plakjes beenham
- 50 g zuivelspread light naturel
- 1 kleine rode paprika
- ¼ komkommer
- ½ bosje bieslook
- 2 el tuinkers
- Halveer de plakjes ham en besmeer ze met de zuivelspread.
- Maak de paprika schoon en snijd in fijne reepjes. Snijd ook de komkommer in fijne reepjes.
- Verdeel de paprika, de komkommer en de bieslook over de plakjes ham; laat alles iets uitsteken. Klap de andere kant over de groenten en rol de ham op. Leg op een schaal en bestrooi met de tuinkers.
Bereiding: 15 minuten
Per stuk: 35 kcal / 2 gram vet / 1,8 gram eiwit / 2 gram koolhydraten / 94 mg Natrium / 0,3 gram vezels
Prijs per stuk: € 0,50
Variatietips
Vervang de ham door plakjes kipfilet (vleeswaren) of 30+ jongbelegen kaas.
Pizzettes met basilicum
tussendoortje voor 6 stuks
- 2 volkoren tortillawraps
- 6 el tomatenblokjes (blik 400 g)
- 25 g geraspte 30+ jongbelegen kaas
- 6 cherrytomaatjes
- 1 takje basilicum
- muffinvorm (6 holtes)
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Knip of snijd uit elke wrap 3 deegrondjes van 6 cm ø. Druk de deegrondjes in de holtes van de muffinvorm.
- Verdeel de tomatenblokjes over de deegbakjes. Bestrooi met de kaas en zout en peper naar smaak. Leg op elk pizzaatje een tomaatje.
- Bak de pizzahapjes in de voorverwarmde oven in 10-12 min. goudbruin en gaar. Bestrooi ze met blaadjes of fijngesneden basilicum.
Bereiding: 10 minuten
Oven: 10-12 minuten
Per stuk: 64 kcal / 2 gram vet / 3 gram eiwit / 8,5 gram koolhydraten / 165 mg Natrium / 0,7 gram vezels
Prijs per stuk: € 0,35
Tip
Meng door de tomatenblokjes wat fijngesneden olijven, tonijn (blik) of reepjes salami.
Vrolijke sandwichprikker
tussendoortje voor 4 stuks
- 4 sneden tarwe casinobrood
- 2 el zuivelspread light naturel
- 2 plakjes 30+ jongbelegen kaas
- 8 plakjes komkommer
- 4 aardbeien
- 4 pitloze witte druiven
- 4 cherrytomaatjes
- 4 spiesen
- Snijd de korsten van het brood en besmeer de sneetjes met de zuivelspread. Beleg 2 sneetjes met de kaas en de komkommer. Dek af met de andere 2 sneetjes brood. Snijd elke sandwich in 4 blokjes.
- Rijg afwisselend aan de spiesen de aardbeien, de sandwichblokjes, de druiven en de tomaatjes en leg ze op een schaal.
Bereiding: 10 minuten
Per stuk: 130 kcal / 4 gram vet / 7 gram eiwit / 17 gram koolhydraten / 285 mg Natrium / 2 gram vezels
Prijs per stuk: € 0,65
Smoothie op 'n stokje
tussendoortje voor 4 stuks
- 125 g aardbei
- 1 kleine banaan, in plakjes
- 100 ml halfvolle vanille yoghurt
- 100 ml sinaasappelsap
- staafmixer, 4 ijslollyvormpjes (à 100 ml)
- Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes. Doe ze met de banaan in een hoge maatbeker.
- Schenk de yoghurt en het sinaasappelsap bij het fruit. Pureer met de staafmixer tot een gladde smoothie.
- Schenk de smoothie in de ijslollyvormpjes. Sluit ze en zet min. 3-4 uur in de diepvries om in te vriezen.
Bereiding: 10 minuten
Wachten: 3-4 uur
Per stuk: 60 kcal / 0,5 gram vet / 1,5 gram eiwit / 12 gram koolhydraten / 11 mg Natrium / 0,8 gram vezels
Prijs per stuk: € 0,45
Variatietip
Vervang de aardbeien door frambozen, mango of sappige abrikozen.
Fruitpizzaatjes
tussendoortje voor 4 stuks
- 4 (volkoren) eierkoeken
- 4 el magere vanillekwark
- 1 kiwi
- 12 frambozen
- 12 blauwe bessen
- 4 takjes munt
- deegroller
- Rol de eierkoeken met de deegroller plat. Besmeer ze met de vanillekwark.
- Schil de kiwi en snijd 'm in 8 dunne plakjes. Leg de kiwi op de vanillekwark. Maak de pizzaatjes af met de frambozen, de bessen en de takjes munt.
Bereiding: 10 minuten
Per stuk: 124 kcal / 1 gram vet / 3 gram eiwit / 24 gram koolhydraten / 152 mg Natrium / 1,3 gram vezels
Prijs per stuk: € 0,85
Tip
Deze fruitpizzaatjes zijn het hele jaar lekker. Maak ze steeds anders met seizoensfruit als mandarijnen, kersen, plakjes peer of druiven.
Aardbei-meloentapas met kokos
tussendoortje voor 12 stuks
- ½ galia meloen
- 12 aardbeien
- 25 g pure chocolade
- 1 el geraspte kokos
- 12 tapasprikkers
- Schep met een lepel de pitten uit de meloen en schil 'm. Snijd het meloen vruchtvlees in blokjes. Prik de meloen met de aardbeien aan de tapasprikkers.
- Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan heet water (= au bain-marie). Laat de kom het water niet raken.
- Schep met een lepel de gesmolten chocolade over de fruittapas en bestrooi de chocolade met de kokos.
Bereiding: 15 minuten
Per stuk: 25 kcal / 1 gram vet / 0,2 gram eiwit / 3,5 gram koolhydraten / 6mg Natrium / 0,5 gram vezels
Prijs per stuk: € 0,30
Tip
Vervang de meloen door pitloze druiven en de aardbei door partjes mandarijn of sinaasappel.
