Frisse spinaziesalade met granaatappel, noten & feta
Bijgerecht voor 4 personen
- 50 g ongezouten gemengde noten, grofgehakt
- 1 granaatappel
- sap van 1 citroen
- 1 tl mosterd
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 tl gedroogde oregano
- 100 g spinazie, gewassen
- 1 rode ui, in halve ringen
- 50 g feta, grof verkruimeld
- Rooster in een droge koekenpan denoten goudbruin en schud ze op eenbord. Halveer de granaatappel enschep de pitjes met een theelepeltje uitde helften – pas op met spatten!
- Klop een vinaigrette van het citroensap,de mosterd, de olijfolie en deoregano. Breng de citroen-oreganovinaigretteop smaak met zout en peper.
- Verdeel de spinazie met de ui, denoten en de granaatappelpitjes over 4borden. Bestrooi de salade met de fetaen besprenkel met de vinaigrette.
Bereiding: 15 minuten
Per persoon: 220 kcal / 19 g vet / 6 g eiwit / 5 g koolhydraten / 82 mg natrium / 2 gram vezels
Prijs per persoon: € 1,20
Tip
Neem er als lunchgerecht nog 2 sneetjes volkoren brood of 1 volkoren broodje bij.