Salades, voorgerechten & bijgerechten

Frisse spinaziesalade met granaatappel, noten & feta

Bijgerecht voor 4 personen

  • 50 g ongezouten gemengde noten, grofgehakt
  • 1 granaatappel
  • sap van 1 citroen
  • 1 tl mosterd
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 100 g spinazie, gewassen
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 50 g feta, grof verkruimeld
  1. Rooster in een droge koekenpan denoten goudbruin en schud ze op eenbord. Halveer de granaatappel enschep de pitjes met een theelepeltje uitde helften – pas op met spatten!
  2. Klop een vinaigrette van het citroensap,de mosterd, de olijfolie en deoregano. Breng de citroen-oreganovinaigretteop smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de spinazie met de ui, denoten en de granaatappelpitjes over 4borden. Bestrooi de salade met de fetaen besprenkel met de vinaigrette.

Meer recepten van Gezond Idee

Bereiding: 15 minuten
Per persoon: 220 kcal / 19 g vet / 6 g eiwit / 5 g koolhydraten / 82 mg natrium / 2 gram vezels
Prijs per persoon: € 1,20

Tip

Neem er als lunchgerecht nog 2 sneetjes volkoren brood of 1 volkoren broodje bij.