- 275 g bulgur
- 1 kg groene asperges
- 5 el olijfolie extra vierge
- 3 trostomaten, in stukjes
- ½ komkommer, in blokjes
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- sap van 1 limoen
- 1 bosje platte peterselie, grofgehakt
- ½ bosje basilicum, in reepjes
- 4 takjes tijm, alleen de blaadjes
- 200 g verse geitenkaas
- barbecue of grillpan
- Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spreid de bulgur uit op een wijde schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd intussen het houtachtige uiteinde van de asperges en bestrijk ze rondom dun met olijfolie.
- Meng de tomaten, de komkommer en de sjalot door de bulgur. Voeg de rest van de olijfolie, het limoensap en de kruiden toe en schep goed om. Breng de salade op smaak met zout en peper.
- Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Gril de asperges op de barbecue of in de grillpan in 8 min. beetgaar.
- Leg de gegrilde asperges op 4 borden. Verkruimel de geitenkaas grof erboven. Schep er de bulgursalade bij.
Bereiding: 25 minuten
Per persoon: 540 Kcal / 22 g vet / 18 g eiwit / 66 g koolhydraten
Prijs per persoon: € 4,90
Glutenvrije variatietip
Bulgur bevat gluten. Vervang voor een glutenvrij gerecht de bulgur door zilvervlies- of meergranenrijst.
Dol op asperges?
Probeer dan ook eens deze recepten van Gezond Idee:
- Hollandse aspergesalade met ei & garnaaltjes
- mini-rollade met groene asperges en kruiden-citroenrijst