Een vezelrijk lunchrecept voor een gezonde darmwerking
Lunchgerecht voor 4 personen
- 1 courgette, in plakjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 2 rode uien, in partjes
- 3 el olijfolie
- 1½ tl gedroogde oregano
- 4 volkoren bollen
- 4 plakjes jonge geitenkaas 30+
- ½ zak rucola (à 75 g)
- grillpan
Bereiding: 30 minuten
- Schep in een schaal de courgette, de paprika en de ui om met de olijfolie, de oregano en zout en peper naar smaak.
- Verhit de grillpan. Gril de groenten in 3 porties in 4 min. beetgaar. Snijd intussen de bollen open en rooster ze op het snijvlak in 2 min. krokant.
- Beleg de onderste helft van de bollen met een ½ plakje geitenkaas en de helft van de groenten en de rucola. Leg de bovenste helft er omgekeerd op en beleg met de rest van de geitenkaas, de groenten en de rucola. Bestrooi met peper naar smaak en steek er desgewenst een prikker door.
Per persoon: 285 Kcal / 13 g vet / 14 g eiwit / 25 g koolhydraten (5 g vezels)
Prijs per persoon: € 1,85
Variatietip
Vervang de geitenkaas door een dun laagje zuivelspread light naturel of bieslook.

Een vezelrijk ontbijtrecept voor een gezonde darmwerking: Vezelrijke havermoutyoghurt met fruit en noten

Vezelrijk hoofdgerecht voor een gezonde darmwerking: tomaten-linzensoep met aubergine


Foto Studio Philippi