- 300 g witte rijst
- 2 el zonnebloemolie
- 4 kipfilets van 100 gram elk
- 1 rode peper, in reepjes
- 600 g wokgroenten (koelvers)
- 250 g champignons, in kwarten
- 150 ml tomatenketchup
- 200 ml kokosmelk light
- 50 ml ketjap manis
- 1 volle el pindakaas
- 2 el seroendeng
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olie. Bestrooi de kipfilets met peper en bak ze in 2 min. per kant goudbruin aan. Neem ze uit de pan.
- Fruit de rode peper in het achtergebleven bakvet. Voeg de wokgroenten en champignons toe en bak nog 4 min. Roer de ketchup, de kokosmelk en de ketjap erdoor. Leg de kipfilets terug in de pan en stoof ze afgedekt in 7-8 min. verder gaar.
- Roer de pindakaas door de stoofsaus en breng op smaak met peper of sambal. Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de Indische kip over en bestrooi met de seroendeng.
Bereiding: 20 minuten
Per persoon 705 kcal / 27 g vet / 32 g eiwit / 80 g koolhydraten / 1166 mg natrium / 4 g vezels
Kokosmelk over?
Vries de resterende kokosmelk in om later een romig accent te geven aan een (Oosterse) saus of soep.
Slanktip
Zonder de pindakaas en de seroendeng bevat dit recept 50 kcal minder per persoon.
Extra vezels
Neem zilvervliesrijst voor 2 gram extra vezels per persoon.