Salades, voorgerechten & bijgerechten

Pruimen-gembercompote

Bijgerecht 

  • 1 kg rijpe pruimen 
  • 3 cm gember
  • 3 el suiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • sap van 1 citroen
  • - rasp

 

  1. Halveer de pruimen, verwijder de pit en snijd ze in stukjes. Schil en rasp de gember. Doe de pruimen met de gember, de suiker, de kaneel, het citroensap en 75 ml water in een pan.
  2. Breng de pruimen aan de kook en kook ze in 20 min. tot een stevige compote.
  3. Neem de pruimencompote van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Bereiding: 30 minuten + afkoelen
Basisrecept per persoon: 600 kcal / geen vet / 8 g eiwit / 121 g koolhydraten / 22 g vezels / 4 mg natrium 
Prijs per persoon: € 1,00 

Serveertip 

Lekker bij geroosterd vlees van de barbecue, in de yoghurt en op volkoren toast met kaas. 

Tip 

In dit recept zit veel (vruchten)suiker, dus wees niet te royaal in de hoeveelheid die je gebruikt, maar zie het als een lekkere smaakversterker! Dol op de pittige gembersmaak? Voeg aan de afgekoelde pruimencompote nog wat extra geraspte gember toe.

Aanmelden nieuwsbrief