Ontbijtrecepten

Recept: havermout-yoghurtswirl met frambozen

Ontbijtgerecht, 4 personen

  • 300 g frambozen
  • vlierbloesemsiroop of honing naar smaak
  • 600 ml halfvolle yoghurt
  • 50 g havermout
  • 1 el ongezouten gepelde pistachenoten, fijngehakt
     
  1. Prak in een kom met een vork de frambozen tot een grove puree. Voeg vlierbloesemsiroop of honing naar smaak toe.
  2. Schenk de yoghurt in 4 kommen of bekers. Schep er de frambozenpuree en de havermout op en schep 2-3 keer om zodat een marmereffect ontstaat. Bestrooi de yoghurt met de pistachenoten.

Bereiding: 10 minuten

Per persoon: 185 kcal / 4 g vet / 9 g eiwit / 24 g koolhydraten
Prijs per persoon: €1,45 

Meer herfstrecepten

Volkoren appel-perenbolletjes herfstrecept tussendoortjeVolkoren appel-perenbolletjes
Een heerlijk herfsttussendoortjes voor onderweg

 

 

 

 

Lunch: Paddenstoelenbouillon met walnoottosti herfstrecept Gezond IdeePaddenstoelenbouillon met walnoottosti
Een heerlijk lunchrecept voor herfstige dagen

 

 

 

 

Diner: Mediterrane pompoenstamppot met runderworstjes herfstrecept Gezond IdeeMediterrane pompoenstamppot met runderworstjes
Proef de herfst op je bord met deze heerlijke pompoenstamppot