Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Ontbijtrecepten

Recept: havermout-yoghurtswirl met frambozen

Ontbijt: havermout-yoghurtswirl met frambozen herfstrecept Gezond Idee Maastricht UMC+
Ontbijtgerecht, 4 personen

  • 300 g frambozen
  • vlierbloesemsiroop of honing naar smaak
  • 600 ml halfvolle yoghurt
  • 50 g havermout
  • 1 el ongezouten gepelde pistachenoten, fijngehakt
     
  1. Prak in een kom met een vork de frambozen tot een grove puree. Voeg vlierbloesemsiroop of honing naar smaak toe.
  2. Schenk de yoghurt in 4 kommen of bekers. Schep er de frambozenpuree en de havermout op en schep 2-3 keer om zodat een marmereffect ontstaat. Bestrooi de yoghurt met de pistachenoten.

Bereiding: 10 minuten

Per persoon: 185 kcal / 4 g vet / 9 g eiwit / 24 g koolhydraten
Prijs per persoon: €1,45 

Meer herfstrecepten

Volkoren appel-perenbolletjes
Een heerlijk herfsttussendoortjes voor onderweg

 

 

 

 

Paddenstoelenbouillon met walnoottosti
Een heerlijk lunchrecept voor herfstige dagen

 

 

 

 

Mediterrane pompoenstamppot met runderworstjes
Proef de herfst op je bord met deze heerlijke pompoenstamppot

 

 

 

 

Sluit de enquête