Ontbijtrecepten

Recept: sinaasappel-yoghurtpannenkoekjes met rood fruit

Ontbijt voor 4 personen

  • 1 sinaasappel
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 125 ml (volle) yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml halfvolle melk
  • 250 g rood fruit, bijv. aardbeien, frambozen en/of rode bessen
  • 2 tl vloeibare honing
  • 6 el zonnebloemolie
  • poedersuiker
  1. Boen de sinaasappel schoon en rasp er de oranje schil af. Zeef het bakmeel boven een kom. Breek het ei erboven. Voeg de yoghurt en de vanillesuiker toe. Schenk langzaam de melk erbij en klop met een vork of garde tot een glad beslag. Laat het beslag 10 min. rusten.
  2. Maak intussen het fruit schoon. Snijd de aardbeien in kleine stukjes en ris de bessen van de takjes. Schep het fruit om met de honing.
  3. Verhit in een koekenpan een beetje olie. Schep 4 lepels beslag in de pan en bak de pannenkoekjes in 1-2 min. per kant goudbruin en gaar. Houd ze op een bord onder een deksel warm. Bak met de rest van het beslag en de olie nog 12 pannenkoekjes.
  4. Leg de pannenkoekjes op 4 borden en verdeel er het fruit over. Bestrooi ze met een beetje poedersuiker. 

Bereiding: 25 minuten

Per persoon 247 Kcal / 8 g eiwit / 10 g vet / 32 g koolhydraten
Prijs per persoon: € 1,00

Tip

Bak de pannenkoekjes de avond van tevoren. Verwarm de pannenkoekjes in een beetje olie in de koekenpan of afgedekt in de magnetron of een warme oven (160 ºC).

Variatietip

Vervang de sinaasappel door limoen of citroen en top de pannenkoekjes met ananas, mango en/of pitloze druiven.

Tip

Kijk ook eens op www.kokkerelli.nl voor nog meer lekkere kinderrecepten.

Meer ontbijtrecepten van Gezond Idee