Romige champignon-pastinaakstoof met venkelzaad (VEGA)

Vegetarisch stoofpotje
Bijgerecht voor 4 personen
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 tl venkelzaad
  • 250 g kastanjechampignons
  • 700 g pastinaken
  • 500 ml groentebouillon
  • 3 takjes tijm
  • 100 ml kookroom light
  • 1 volle el milde grove mosterd

1 Verhit in een braadpan de olijfolie. Fruit de knoflook met de sjalot en het venkelzaad 1 min. Schep de champignons erdoor en bak 2 min. mee.
2 Snijd een plakje van de onderzijde van de pastinaken en schil ze met een dunschiller. Snijd de pastinaken in gelijke stukken van 3 cm. Voeg de pastinaak toe aan de champignons.
3 Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de tijm toe. Draai het vuur laag en stoof de pastinaak in 10-15 min. beetgaar.
4 Voeg de kookroom met de mosterd toe. Laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken en breng de champignon-pastinaakstoof op smaak met peper.

Bereiding: 30 minuten

Prijs per persoon: € 1,60
Per persoon: 150 kcal / 8 g vet / 3,5 g eiwit / 12 g koolhydraten / 685 mg natrium / 6 g vezels

Dit gerecht bevat relatief veel natrium. Compenseer dit door de rest van de dag minder natrium te gebruiken, gebruik natriumarme bouillonblokjes of stoof in water met kruiden.

Serveertip

Serveer er meergranenrijst, volkoren couscous of aardappelen bij en een eiwitbron (zoals kipfilet of gebakken tofu) voor een volwaardig hoofdgerecht.

Sluit de enquête