Ontbijtgerecht of tussendoortje, 12 stuks
- 250 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 3 eieren
- 250 ml magere yoghurt
- 50 g havermout
- 20 g stevia
- 75 ml zonnebloemolie
- ingevette muffinvorm (12 holtes)
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Zeef de bloem met de bakpoeder boven een kom.
- Voeg de eieren, yoghurt, havermout, stevia, olie en een snufje zout toe. Roer met een vork tot een glad beslag.
- Schep het beslag in 12 muffinholtes. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
- Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar ze in een gesloten trommel.
Bereidingstijd: 15 minuten
Oven: 20-25 minuten
Per muffin: 170 Kcal / 5 g eiwit / 8 g vet / 19 g koolhydraten
Prijs per stuk: € 0,20
De muffins kunnen worden ingevroren, maximale houdbaarheid is dan 3 maanden.
Variatietip
Schep stukjes fruit (bijv. appel, peer of bessen) of sinaasappelrasp door het beslag.

Eiwitrijke lunch/diner: kipquiche met champignons

Eiwitrijk toetje: kwarktaart met vers fruit
Eiwitrijke tussendoortjes
- Bosvruchtentosti
- Kip-kerriesalade met yoghurt en basilicum
- Kokosbouillon met zalm en paksoi
- Wraptosti met kidneybonen en bosui


Foto Studio Philippi