Hoofdgerechten

Maaltijdsalade met gerookte makreel

Foto Studio PhilippiHoofdgerecht voor 4 personen

  • 200 g gerookte makreelfilet
  • 2 el halvanaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 2 el karnemelk
  • 150 g jonge bladsla
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 250 g cherrytomaten, in stukjes
  • 1 blikje maïs (200 g), uitgelekt
  • 3 zoetzure augurken, in plakjes
  • ½ bakje tuinkers, losgeknipt
  • 1 klein meergranen stokbrood, voor erbij 
  1. Verdeel met twee vorken de makreel in stukjes. Klop een dressing van de halvanaise met de mosterd, de honing en de karnemelk. Voeg peper naar smaak toe.
  2. Verdeel de bladsla met de bleekselderij, de tomaatjes, de maïs, de augurk en de makreel over 4 borden.
  3. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de tuinkers. Geef er een paar sneetjes stokbrood bij.

Bereiding: 15 minuten
Per persoon 433 kcal / 20 g vet / 19 g eiwit / 43 g koolhydraten / 780 mg natrium / 5,8 g vezels

Gerookte vis 

Wees zuinig met zout, gerookte vis bevat namelijk al genoeg zout.

Gezond idee: vette vis bevat veel goede vetzuren

Aanmelden nieuwsbrief