Hoofdgerecht voor 4 personen
- 200 g gerookte makreelfilet
- 2 el halvanaise
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- 2 el karnemelk
- 150 g jonge bladsla
- 2 stengels bleekselderij, in boogjes
- 250 g cherrytomaten, in stukjes
- 1 blikje maïs (200 g), uitgelekt
- 3 zoetzure augurken, in plakjes
- ½ bakje tuinkers, losgeknipt
- 1 klein meergranen stokbrood, voor erbij
- Verdeel met twee vorken de makreel in stukjes. Klop een dressing van de halvanaise met de mosterd, de honing en de karnemelk. Voeg peper naar smaak toe.
- Verdeel de bladsla met de bleekselderij, de tomaatjes, de maïs, de augurk en de makreel over 4 borden.
- Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de tuinkers. Geef er een paar sneetjes stokbrood bij.
Bereiding: 15 minuten
Per persoon 433 kcal / 20 g vet / 19 g eiwit / 43 g koolhydraten / 780 mg natrium / 5,8 g vezels
Gerookte vis
Wees zuinig met zout, gerookte vis bevat namelijk al genoeg zout.
Gezond idee: vette vis bevat veel goede vetzuren