Hoofdgerechten

Makkelijke paella met kip en groenten

Foto studio PhilippiHoofdgerecht voor 4 personen

  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 buisjes saffraan (à 0,05 g)
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 prei, in ringen
  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 300 g (half-volkoren) risotto
  • 200 g tuinerwten (diepvries)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 citroen
  • 1 takje peterselie
  1. Los het kippenbouillontablet op in 1 liter heet water. Voeg ook de saffraan toe om te weken.
  2. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de prei en de in blokje gesneden parika's toe en bak 3 min. mee.
  3. Schep de kipfilet door de groenten en bak nog 3 min. Voeg de tomaat toe en bak 1 min. mee. Schep de rijst door de kip met de groenten. Bak de rijst tot de korrels glanzen en glazig zijn.
  4. Schenk de saffraan-kippenbouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de rijst in 20 min. zachtjes gaar. Voeg de laatste 5 min. de erwten toe.
  5. Snijd de citroen in partjes. Breng de paella op smaak met peper. Bestrooi de paella met de peterselie en garneer met de partjes citroen.

Bereiding: 30 minuten

Per persoon: 511 kcal / 7,9 gram vet / 33,5 gram eiwit / 74,2 gram koolhydraten / 209 mg natrium / 6,8 gram vezels

Tip

In Spanje staan 101 varianten van paella op de kaart: vervang de kip door stevige stukjes witvis, garnalen of zalmfilet. Ook lekker zijn groenten als venkel, paprika, courgette, gebroken sperziebonen en broccoli in de paella. Liever vlees? Vervang de kipfilet door hamlap.

Gezond idee: gezonde eenpanner voor op de camping of vakantie thuis

Aanmelden nieuwsbrief