Hoofdgerechten

Thaise groene groentecurry met peulvruchten (VEGA)

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 300 g pandanrijst
  • 300 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 250 g kikkererwten (uit blik)
  • 150 g tuinerwten (diepvries)
  • 1,5 el Thaise groene currypasta
  • 200 ml kokosmelk light
  • 2 el basilicum 
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de sperziebonen 6 min.
  2. Verhit intussen in een wok de olie. Roerbak de paprika en de courgette 3 min. Voeg de kikkererwten en de bevroren erwten toe en bak nog 1 min. op hoog vuur.
  3. Draai het vuur laag. Schep de currypasta door de groenten. Schenk de kokosmelk erbij. Leg de sperziebonen tussen de groenten en stoof de curry nog 5 min.
  4. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep de groentecurry op de rijst en bestrooi met het basilicum.

Bereiding: 25 minuten
Per persoon: 512 kcal / 11 g vet / 15 g eiwit / 84 g koolhydraten / 253 mg natrium / 11 g vezels

Vegan-tip 

Let voor een veganistische curry op dat ook de currypasta plantaardig is.

Aanmelden nieuwsbrief