Hoofdgerechten

Traybake met kipfilet, groenten en aardappelpartjes

Hoofdgerecht voor 4 personen 

  • 300 g kipfilet
  • ½ tl kerrie
  • 6 el olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 kleine bloemkool
  • 800 g aardappelpartjes met schil (koelvers)
  • 4-5 takjes rozemarijn
  • - bakplaat bekleed met bakpapier
  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Meng 2 el olijfolie met de kerrie en peper naar smaak. Wrijf de kipfilets in met de kerrieolie en leg ze op de bakplaat.
  2. Snijd de courgette in halve plakjes van 2-3 cm dikte. Verdeel de bloemkool in roosjes. Leg ook de bloemkool, de courgette en aardappelpartjes op de bakplaat. Besprenkel ze met de laatste 4 el olijfolie en bestrooi met peper en een beetje zout naar smaak. Leg de takjes rozemarijn ertussen.
  3. Rooster de kip met de groenten en aardappelpartjes in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.

Bereiding: 10 minuten
Oven: 25-30 minuten

Per persoon: 424 kcal, 17 gram vet, 24 gram eiwit, 42 gram koolhydraten, 51 mg Natrium, 6 gram vezels

Tip 

Alles op één bakplaat is niet alleen handig en erg lekker, je kunt de bakplaat ook prima voorbereiden en afgedekt in de koelkast bewaren. Reken dan op 5-10 extra ovenminuten.

Variatietip 

Vervang de aardappelpartjes door krieltjes en de kipfilet door zalmfilet.