Hoofdgerechten

Quiche met kip en champignons

Foto Studio PhilippiHoofdgerecht voor 4 personen

  • 200 g kipfilet, in blokjes
  • 500 g kastanjechampignons, in stukjes
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
  • 3 eieren
  • 200 ml magere yoghurt of melk
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g geraspte jongbelegen kaas 30+
  • 3 el verse kruiden (bijv. peterselie, basilicum en/of bieslook), fijngehakt
  • ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø)
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de kipfilet en de champignons 5 min. in water. Bekleed intussen de vorm met het deeg. Giet de kipfilet en de champignons af en laat goed uitlekken.
  2. Klop de eieren los. Klop er de yoghurt, de knoflook, de kaas, de kruiden en peper naar smaak door. Verdeel de kip en de champignons over de deegbodem. Schenk er het ei-yoghurtmengsel over.
  3. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse groene bladsalade.

Bereiding: 20 minuten
Oven: 35 minuten

Per persoon: 505 kcal / 24 g vet / 35 g eiwit / 37 g koolhydraten / 773 mg natrium* / 2 g vezels

Dit recept bevalt relatief veel natrium. Let dus de rest van de dag op je zoutinname.

Variatietip

Vervang de kipfilet door tonijn (blik) of rundergehaktballetjes.

Gezond idee: hartige taartdeeg is slanker dan bladerdeeg. 

Bekijk ook de eiwitrijke variant van dit recept 

Aanmelden nieuwsbrief